Naar de inhoud springen

Scootmobieltocht 2015

SCOOTMOBIELTOCHT GROOT SUCCES  

10 juli 2015 Geplaatst door Herman de Bruijn

Scootmobieltocht 2015

 

Gisteren organiseerde de Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) haar eerste scootmobieltocht.
De 16 scootmobielers die zich hadden aangemeld, hielden ’s ochtends nog hun hart vast, want stromende regen en aanwakkerende wind beloofden weinig goeds. De weergoden bleken het initiatief echter gunstig gezind, want even na 13.00 uur werd het droog. De deelnemers, in leeftijd variërend van 41 tot 92 jaar werden met een kopje koffie of thee ontvangen bij het SportPlaza-Sterrenbad.
Terwijl de scootmobielen door een medewerker van Welzorg werden gecontroleerd op bandenspanning en eventuele technische gebreken, werden de deelnemers in groepjes van vier ingedeeld en maakten zij kennis met elkaar en de hun begeleidende fietsers.
De begeleiding bestond verder uit 3 voor dit evenement speciaal opgeleide en aangestelde verkeersregelaars en 2 verpleegkundigen , uitgerust met een door de EHBO vereniging beschikbaar gestelde tas.

Startsein

Wethouder Leo Maat van vrijwilligerszaken was blij dat ook voor dit evenement weer nieuwe vrijwilligers in actie kwamen.
Collega wethouder Inge Zweerts de Jong was als oud-bestuurslid van de SGW uitgenodigd het startsein te geven.
Na een kort woordje, waarin zij de SGW prees met dit initiatief, gebeurde dat om precies 13.30. Met organisator Herman de Bruijn op kop werd koers gezet naar Boerderij Meijendel, waar de eerste groep om 14.20 uur arriveerde.
De bezemwagen van Welzorg die achter de laatste groep reed, kwam 15 minuten later aan. Daar kregen de deelnemers en begeleiders koffie, thee of frisdrank met overheerlijke appelgebak aangeboden door de SGW, die voor die traktatie een aantrekkelijke deal met de heer Bouwman, exploitant van Boerderij Meijendel had gesloten.

Terugtocht

Nadat sommigen deelnemers ook nog het bezoekerscentrum van Dunea en de nieuwe paardenstal hadden bezocht, werd om 15.30 uur de terugtocht aanvaard. Met de wind in de rug en een heerlijk zonnetje ging ook die voorspoedig. Om 16.00 uur werd door de eerste groep het Sterrenbad weer bereikt. De rest arriveerde spoedig daarna, met uitzondering van één deelnemer wiens scootmobiel met snelheidsproblemen kampte. Begeleid door een verkeersregelaar arriveerde ook hij na 15 minuten.
De vrijwillige verkeersregelaars en verpleegkundigen, die gelukkig niet in actie behoefden te komen, werden door SGW voorzitter Pim van de Locht bedankt met een flesje wijn. Al om enthousiast blikten de deelnemers terug op een zeer geslaagd evenement en zeiden te hopen dat er volgend jaar weer zo’n tocht zou worden georganiseerd.

Tekstgrootte
Contrast aanpassen