Naar de inhoud springen

Voorzieningen strand

De voorzieningen die de SGW heeft gerealiseerd op het strand zijn:

Jutters (3x)
1291-037-HHOFFS-Off-the-Road-Wheels-600x600
De Jutter is een grote rolstoel voor op het strand, voor ouderen of gehandicapten. Door de speciale luchtbanden is de Jutter licht voort te bewegen over zand, waardoor je gemakkelijk een strandwandeling kunt maken. De Jutter is een allrounder met een ‘rechtop’-zitplaats. Door één armleuning opzij te draaien is een zijdelingse instap ook mogelijk.

 

 

 

 

Tiralo 

201674151817547-tiralo.jpg-squareDe Tiralo is een bijzondere strandrolstoel. De trekstang en de gele armleuningen als drijvers maken het de gebruiker mogelijk de zee in te gaan. Wel is begeleiding nodig: safety boven alles!

 

 

 

 

Easy Rollerstrandrollater-002-600x600

De strandrollator ‘Easy Roller’ is een licht looprek met brede banden, waarmee je door het zand kunt rijden. Deze speciale rollator heeft handremmen om de wielen te blokkeren en een zitje om op uit te rusten in het zonnetje. Ook kan de hoogte versteld worden.
Dankzij de extra grote wielen, gaat lopen ook in het zand goed. Zo kan je toch pootje baden of even lekker uitwaaien, ook als je extra steun nodig hebt.

 

 

 

 

 

Parkeerterrein Zeelust is in Wassenaar het officiële uitleenpunt van strandrolstoelen voor het Wassenaarse strand. Bij Zeelust staan 3 “Jutters”, een Easy Roller strandrollator en een Tiralo (waarmee minder validen zelfs de zee in kunnen).

De strandrolstoellen kunt u afhalen bij de parkeerplaats en zijn te gebruiken tussen 9.00u ’s morgens en 22.00u ’s avonds. Na de zomermaanden tot maximaal zonsondergang en in de wintermaanden zijn de Jutters alleen de weekeinden van ong. 9.00u tot 17.00u te leen.

De strandrolstoelen zijn gesponsord door de volgende bedrijven: Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW), De Wassenaarse Bouwstichting, Stichting Muilwijk Ooms, Rotaryclub Wassenaar-ter Horst, Van der Slik Consultancy en Vegro Verpkeegartikelen.. De nieuwste Jutter is in 2015 cadeau gedaan door het Rabo Stimuleringsfonds.

Adres

Wassenaarseslag 13
2242 PG Wassenaar

Telefoonnummer

06 30 40 26 10


Blijf koel tijdens de coronatijd

Voor gebruikers van de strandrolstoelen, tiralo en strandrollator heeft GGD Haaglanden waterflessen beschikbaar gesteld. Iedere gebruiker krijgt gratis een fles mee en kan deze behouden.

Op de fles staan nuttige tips om koel te blijven tijdens een hitteperiode.

Wel zelf even de fles met water vullen.

Invalidentoilet op strand in Wassenaar

Een invalidentoilet is te vinden in Beachclub Bait .


Tip voor iedereen die met de eigen scootmobiel op pad wil gaan.

Pechhulp voor scootmobielen van de ANWB.
Als je tijdens een rit onverhoopt stil komt te staan, zorgt de ANWB Wegenwacht dat je weer op gang komt. Mocht dat onverhoopt niet lukken, word je samen met je scootmobiel naar huis, reparateur of bestemming gebracht.
Zo kan je met een verzekerd gevoel langs het strand en door de duingebieden rijden.
NB Naast ANWB zijn er ook andere aanbieders.

Tekstgrootte
Contrast aanpassen