Naar de inhoud springen

Zwemuurtje

Mensen met een lichamelijke of (lichte) verstandelijke beperking kunnen op twee dagen terecht in het Sterrenbad in Wassenaar voor een zwemuurtje in het ‘doelgroepenbad’.

Dit bassin meet een oppervlakte van 20 bij 10 meter en biedt een watertemperatuur van 34 graden.
Elke maandag van 14.00 tot 15.00 uur en woensdag van 11.00 tot 12.00 uur zwemmen maken gemiddeld 14 personen van deze in 2011 door de SGW geïnitieerde mogelijkheid gebruik.

Het zwemmen vindt plaats onder toezicht van een deskundig medewerker van het zwembad, die ook wanneer dat gewenst is, de aanwezige tillift bedient. Deelnemers die zelf het water in kunnen komen, doen dat via de luie trap en de geleidelijk aflopende bodem. Voor het aan- en uitkleden moet men zelf zorg dragen; een eventuele helper mag, tegen betaling van de normale toegangsprijs, mee zwemmen.

De sfeer was, is dankzij het enthousiasme van badmeester Mark Evertsen,  altijd uitstekend. Lotgenoten helpen elkaar zo veel mogelijk, wanneer er hulp gewenst is.

De leeftijd van de groepen, lag het afgelopen jaar tussen 12 en 80 jaar.

Omdat de animo voor een professioneel begeleid beweegprogramma voor ouderen die vitaler willen bewegen of moeten revalideren nog steeds groot is, wordt er door de directie van Sportplaza/Sterrenbad gedacht aan uitbreiding van de faciliteiten.

Tekstgrootte
Contrast aanpassen