Bewegen

De meerderheid van volwassenen (74%) en kinderen (60%) met een lichamelijke beperking ervaart bij sporten en bewegen tenminste één belemmering. Vooral volwassenen met een motorische beperking die een mobiliteitshulpmiddel gebruiken ervaren vaak belemmeringen.

Zwemuurtje

In Sterrenbad Sportfondsen kunnen mensen met een lichamelijke beperking op drie dagen terecht voor een heerlijk zwemuurtje in het doelgroepen/therapie/welness bad. In de zomervakantie is het bad ook altijd open voor deze doelgroep.

Dit doelgroepen/therapie/welness bad heeft altijd een watertemperatuur van 34 graden. Elke maandag (14.00 tot 15.00 uur) woensdag (11.15 tot 12.15 uur) en vrijdag (11.00 – 12.00 uur) maken gemiddeld 20 personen gebruik van deze prachtige activiteit. Een activiteit die in 2011 door de SGW is geïnitieerd en inmiddels is uitgegroeid tot 3 uur per week.

Laagdrempelige toegang, gratis parkeermogelijkheid en diverse faciliteiten in een volledig aangepaste kleedkamer voor mensen met een lichamelijke beperking. In de 3 MiVa uren wordt er gerecreëerd maar ook altijd een half uur gezamenlijke oefeningen gedaan. De leeftijd van de deelnemers is tussen 15 en 85 jaar.

Het zwemmen vindt plaats onder toezicht van een deskundig zwemonderwijzer van Sterrenbad Sportfondsen, die ook wanneer dat gewenst is, de aanwezige tillift bedient. Deelnemers die zelf het water in kunnen komen, doen dat via de ‘luie’ trap en de geleidelijk aflopende bodem. Voor het aan- en uitkleden moet men zelf zorgdragen. Een eventuele helper mag, tegen betaling van de normale toegangsprijs, meezwemmen.

Mede dankzij het enthousiasme van het team van Sterrenbad Sportfondsen is het steeds uitermate gezellig. Lotgenoten helpen elkaar zo veel mogelijk, wanneer er hulp gewenst is. Na afloop is er een verse kop koffie of thee in het Café Plaza terwijl er nagepraat wordt met elkaar.

Contact. Sterrenbad Sportfondsen; Generaal Winkelmanlaan 2; 2243 AZ WASSENAAR; T 070 – 511 31 04; E-mail: sterrenbad@sportplaza.nl

Tools voor beweging

Sterker op eigen benen

Sinds 2007 verbindt Academische werkplaats bij Radboud MC Sterker op eigen benen wetenschap, onderwijs en praktijk op het gebied van gezondheid voor mensen met een verstandelijke beperking en streeft ernaar een internationale voortrekkersrol te vervullen in gezondheidsonderzoek.  

Toegankelijkheid website

Om deze website zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedere bezoeker hebben we een extra toevoeging.

Rechtsboven zit een menu waar de website zelf aan te passen is onder andere qua formaat van de tekst en de kleur van de website.

Hier kan je komen door op het toegankelijkheids- logo rechtsboven te klikken.

Een bewegingsposter voor rolstoelgebruikers

Bewegingsposter

Je kan de poster downloaden door op de afbeelding te klikken, de poster in pdf formaat zal dan in een nieuw tabblad openen.

Ga naar de inhoud