Voorzieningen strand

De voorzieningen die de SGW heeft gerealiseerd op het strand zijn:

Jutter SGW Wassenaar Strand

Jutter (3X)

De Jutter is een grote rolstoel voor op het strand, voor ouderen of gehandicapten. Door de speciale luchtbanden is de Jutter licht voort te bewegen over zand, waardoor je gemakkelijk een strandwandeling kunt maken. De Jutter is een allrounder met een ‘rechtop’-zitplaats. Door één armleuning opzij te draaien is een zijdelingse instap ook mogelijk

Tiralo SGW Strand Wassenaar

Tiralo

De Tiralo is een bijzondere strandrolstoel. De trekstang en de gele armleuningen als drijvers maken het de gebruiker mogelijk de zee in te gaan. Wel is begeleiding nodig: safety boven alles!

strandrollater-Easy-Roller-SGW-Wassenaar-Strand

Easy Roller

De strandrollator ‘Easy Roller’ is een licht looprek met brede banden, waarmee je door het zand kunt rijden. Deze speciale rollator heeft handremmen om de wielen te blokkeren en een zitje om op uit te rusten in het zonnetje. Ook kan de hoogte versteld worden.
Dankzij de extra grote wielen, gaat lopen ook in het zand goed. Zo kan je toch pootje baden of even lekker uitwaaien, ook als je extra steun nodig hebt.

Bij de Wassenaarse slag staan strandrolstoelen (Jutters), strandrollator, en Tiralo (waterligbed) gratis te gebruiken. Deze middelen zijn ervoor bedoeld dat ook rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn de gelegenheid hebben om van het mooie Wassenaarse strand te genieten.

Inmiddels staat er permanent een zelfreinigende rolstoeltoegankelijke toiletunit aan de rotonde. Door contactloze betaling van €1 is er voor iedereen altijd een schoon toilet!

De nieuwe beheerder, Dolf Groenewegen, van de parkeerplaats bij de rotonde aan de Wassenaarse slag draagt zorg voor de gratis uitleen en controle van strandrolstoelen voor het Wassenaarse strand.
Er staan 3 ‘Jutters’, een Easy Roller strandrollator en een Tiralo
(waarmee mensen met een beperking zelfs de zee in kunnen).
De strandmiddelen kunt u afhalen bij de parkeerplaats en zijn te gebruiken tussen 9.00 u en 22.00 u.
Na de zomermaanden tot maximaal zonsondergang en in de wintermaanden zijn de Jutters alleen de weekeinden van ong. 9.00 u tot 17.00 u te leen.

Deze strandmiddelen zijn gesponsord door de volgende bedrijven: Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW), De Wassenaarse Bouwstichting, Stichting Muilwijk Ooms, Rotaryclub Wassenaar-ter Horst, De Kracht van Wassenaar, Van der Slik Consultancy, Vegro Verpleegartikelen en het Rabo
Stimuleringsfonds.

Ook goed om te weten is dat de bij-Bus ook beschikbaar is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.
Kijk op de site van de bij-Bus of bel voor een rit.

Adres voor strandmiddelen:

Wassenaarse slag 13 2242 PG Wassenaar.

Telefoonnummer Dolf Groenewegen 06 51817467

Ga naar de inhoud