Voorzieningen strand

De voorzieningen die de SGW heeft gerealiseerd op het strand zijn:

Jutter SGW Wassenaar Strand

Jutter (3X)

De Jutter is een grote rolstoel voor op het strand, voor ouderen of gehandicapten. Door de speciale luchtbanden is de Jutter licht voort te bewegen over zand, waardoor je gemakkelijk een strandwandeling kunt maken. De Jutter is een allrounder met een ‘rechtop’-zitplaats. Door één armleuning opzij te draaien is een zijdelingse instap ook mogelijk

Tiralo SGW Strand Wassenaar

Tiralo

De Tiralo is een bijzondere strandrolstoel. De trekstang en de gele armleuningen als drijvers maken het de gebruiker mogelijk de zee in te gaan. Wel is begeleiding nodig: safety boven alles!

strandrollater-Easy-Roller-SGW-Wassenaar-Strand

Easy Roller

De strandrollator ‘Easy Roller’ is een licht looprek met brede banden, waarmee je door het zand kunt rijden. Deze speciale rollator heeft handremmen om de wielen te blokkeren en een zitje om op uit te rusten in het zonnetje. Ook kan de hoogte versteld worden.
Dankzij de extra grote wielen, gaat lopen ook in het zand goed. Zo kan je toch pootje baden of even lekker uitwaaien, ook als je extra steun nodig hebt.

Parkeerterrein Zeelust is in Wassenaar het officiële uitleenpunt van strandrolstoelen voor het Wassenaarse strand. Bij Zeelust staan 3 “Jutters”, een Easy Roller strandrollator en een Tiralo (waarmee minder validen zelfs de zee in kunnen).

De strandrolstoelen kunt u afhalen bij de parkeerplaats en zijn te gebruiken tussen 9.00u ’s morgens en 22.00u ’s avonds. Na de zomermaanden tot maximaal zonsondergang en in de wintermaanden zijn de Jutters alleen de weekeinden van ong. 9.00u tot 17.00u te leen.

De strandrolstoelen zijn gesponsord door de volgende bedrijven: Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW), De Wassenaarse Bouwstichting, Stichting Muilwijk Ooms, Rotaryclub Wassenaar-ter Horst, Van der Slik Consultancy en Vegro Verpkeegartikelen.

De nieuwste Jutter is in 2015 cadeau gedaan door het Rabo Stimuleringsfonds.

Adres

Wassenaarseslag 13
2242 PG Wassenaar

Telefoonnummer

06 30 40 26 10

Naar de inhoud springen