Vervoer

Vervoer Wmo

Vervoer dat u zelf regelt

De BIJbus

De Bij-Bus is een servicegerichte vervoersorganisatie niet alleen voor senioren maar ook voor mensen met een beperking en/of rolstoelgebruik wonend in Wassenaar. 6 dagen per week rijden de bussen door Wassenaar. De chauffeurs, merendeels vrijwilligers, zijn de passagiers behulpzaam bij het in- en uitstappen en begeleiden hen van deur tot deur. Voor mensen met een rolstoel is een meekomende begeleider vaak noodzakelijk. De bussen zijn aangepast met lage instap en handgrepen. Ritten worden uitgevoerd op reservering en ook volgens vaste ritschema’s gedurende de week. Het betreft vervoer van huis naar een bestemming in Wassenaar. De vaste ritten gaan van verschillende verzorgings- en verpleeghuizen naar winkels, evenementen en andere gelegenheden. Daarbuiten rijdt de Bij-Bus naar ziekenhuizen en verpleeghuizen die maximaal vijf kilometer buiten de dorpsgrenzen liggen.

De Bij-Bus is beschikbaar voor haar leden. Alleen inwoners van Wassenaar, vanaf de leeftijd van 55 jaar of mensen met een beperking en/of rolstoelgebruik, kunnen lid worden. Er kan door leden binnen de gemeentegrenzen onbeperkt gebruik gemaakt worden van de bus, met inachtneming van beschikbaarheid en capaciteit van de bussen. 

Meer informatie over de mogelijkheden en lidmaatschap van de Bij-Bus vindt u op deze website en via tel 070 5177870 maandag t/m vrijdag van 9.30-11.00 uur.

https://www.debijbus.nl

RegioTaxi Haaglanden

RegioTaxi haalt u op bij de voordeur en brengt u tot de deur van uw bestemming. De taxi is aangepast voor reizigers met een beperking. Een taxirit van RegioTaxi Haaglanden is iets duurder dan gewoon openbaar vervoer. U regelt en betaalt dit zelf. Kijk voor meer informatie over de RegioTaxi op regiotaxi.haaglanden.nl. 

Heeft u al een AV 070-pas? En reist u met de RegioTaxi op een tijd dat AV 070 niet rijdt? Lees dan hoe u extra kosten kunt terugvragen op de pagina RegioTaxi declareren.

Valys

De taxi’s van Valys brengen u overal in Nederland waar u met openbaar vervoer of regiotaxi niet kunt komen. Gebruik Valys voor bijvoorbeeld familiebezoek of een dagje uit. U regelt en betaalt dit zelf. Kijk voor meer informatie op www.valys.nl. 

SWZ bus

SWZ heeft een trouw groepje vrijwillige chauffeurs met ruime rij-ervaring op de SWZ-bus rijden.

Daarmee kunnen cliënten van SWZ van excursies en uitstapjes genieten.

Automaatje

Ben je zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Moet je daardoor te veel thuisblijven?
Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen! ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.
Voor meer informatie kun je bellen of mailen naar SMO Wassenaar: tel. 070-5112226 of mail naar automaatje@smowassenaar.nl

Toegankelijkheid website

Om deze website zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedere bezoeker hebben we een extra toevoeging.

Rechtsboven zit een menu waar de website zelf aan te passen is onder andere qua formaat van de tekst en de kleur van de website.

Hier kan je komen door op het toegankelijkheids- logo rechtsboven te klikken.

Vervoer gehandicapten

Voor mensen die rolstoel gebonden zijn en/of een rolstoel van de gemeente hebben gekregen. de ritten zijn alleen bedoeld voor recreatieve en sociale doeleinden dus bezoek aan familie, vrienden, verenigingen theater, winkelcentra etc.
Ritten voor bezoek aan artsen, poliklinieken en ziekenhuizen zijn uitdrukkelijk niet toegestaan.

Cliënten SWZ Sophieke en SWZ Willibrord

Het vervoer is bedoeld voor gezamenlijke uitstapjes georganiseerd door de afdeling of de activiteiten begeleiding. verder is de bus bedoeld voor pendeldienst tussen de locaties van SWZ.

Verhuur aan collega instellingen

De bus kan per dagdeel gehuurd worden.
https://www.swz-zorg.nl/2-swz-zorg-wassenaar/114-vervoer

Vervoer dat de gemeente regelt

Vervoer van en naar dagbesteding of speciale school

Leerlingenvervoer is er voor kinderen in het (speciaal) basisonderwijs en in het voortgezet speciaal onderwijs. Het samenwerkingsverband regio Leiden verwijst uw kind vanwege bijvoorbeeld leerproblemen of een handicap door naar een andere (speciale) school. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van het leerlingenvervoer, kiest u voor de dichtstbijzijnde school.

https://www.wassenaar.nl/leerlingenvervoer/

Ga naar de inhoud