Leren

1. Kennisplein Gehandicaptensector
Kennis die voor jou heel gewoon is, die hebben ze bij andere organisaties niet. En zij hebben juist oplossingen voor problemen waar jij mee worstelt. Daarom is er het Kennisplein Gehandicaptensector. Het is dé plek waar je kennis en ervaring met elkaar uitwisselt.

2. www.leerzelfonline.nl
Leer Zelf Online (LZO) is op 1 januari 2016 opgericht met het doel om de wereld eenvoudiger te maken voor kwetsbare mensen, senioren, mensen met een verstandelijke beperking, vluchtelingen, laaggeletterden en kinderen. Kortom voor iedereen die wel een zetje kan gebruiken. Niet voor iedereen is het gemakkelijk om alle ontwikkelingen in de wereld te volgen. Deze wordt immers steeds technischer en taliger. Bovendien worden veel processen niet goed ontworpen en daar zijn miljoenen mensen de dupe van, met alle maatschappelijke schade vandien.

LZO heeft zich daarom gespecialiseerd in online en offline leren met wel begrijpelijke en toegankelijke informatie voor deze doelgroepen. Zo ontwikkelde LZO bijvoorbeeld een uitleg- en een oefenmodule voor DigiD, de datingwebsite ABCDate voor mensen met een verstandelijke beperking en oefenprogramma’s voor het gebruik van de OV-chipkaart, seksuele voorlichting, budgetteren, gezond leven en bewegen, sociale netwerken, geldzaken en internetbankieren.

Toegankelijkheid website

Om deze website zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedere bezoeker hebben we een extra toevoeging.

Rechtsboven zit een menu waar de website zelf aan te passen is onder andere qua formaat van de tekst en de kleur van de website.

Hier kan je komen door op het toegankelijkheids- logo rechtsboven te klikken.

Ga naar de inhoud