Gezondheid

Mijn Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Er is een vragenlijst voor volwassenen, voor kinderen en voor jongeren. Daarnaast is er een eenvoudige versie.

 

Thuisarts    Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid Gemaakt door artsen

 

Voedingscentrum   Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil u helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

 

Vezelmeter De Maag Lever Darm Stichting helpt om vezelrijk te eten.
Vezelrijk eten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kunt u met een aantal kleine aanpassingen in uw dagmenu, al behoorlijk wat extra vezels op de teller zetten.

 

Goed gevoed ouder worden Bij het ouder worden is een goede voeding, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk tot ondervoeding. Maar wat is nu een goede voeding? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u in beweging blijft? Hoe zorgt u voor voldoende voeding en beweging tijdens de huidige coronacrisis?
Op deze website vindt u informatie en adviezen over zowel goede voeding, ondervoeding als beweging bij ouder worden.

 

Gezondheidsmonitor Wassenaar

Toegankelijkheid website

Om deze website zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedere bezoeker hebben we een extra toevoeging.

Rechtsboven zit een menu waar de website zelf aan te passen is onder andere qua formaat van de tekst en de kleur van de website.

Hier kan je komen door op het toegankelijkheids- logo rechtsboven te klikken.

Ga naar de inhoud