De Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) bezit naast een drietal strandrolstoelen met de brede ballonbanden (Jutters genaamd) en een Wombat strandrollator met ballonbanden ook een “Tiralo”.
Dat is een getrokken karretje met ballonbanden, waarin de persoon met een handicap plaatsneemt. Door een helper wordt deze Tiralo (tire à l’eau) naar de zee getrokken en verder tot in het water. Drijvers zorgen ervoor dat de persoon op het water meedeint met de golven. Voor de meer sportieve gehandicapte is dit een onvergetelijke ervaring.
De Tiralo 2 wordt in Frankrijk geproduceerd door L’Ensoleillade. Dit is een stichting met een soort sociale werkplaats, waar ongeveer 80 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking werkzaam zijn.
Aan einde van het strandseizoen vorig jaar werd vastgesteld dat de drijvers van de Tiralo (destijds geschonken door de Stichting Muilwijk-Ooms) lek waren geraakt en niet meer te repareren. Om die reden is het bestuur van de SGW op zoek gegaan naar één of meer sponsors die de stichting in staat zouden kunnen stellen voor 2019 een nieuwe Tiralo aan te schaffen. Daarmee is een bedrag gemoeid van € 1.962 incl. BTW.
De SGW is verheugd te kunnen melden dat deze zoektocht is geslaagd. Het bestuur van de stichting De Kracht van Wassenaar heeft besloten voor 50% te participeren in de aanschafkosten en van de Stichting Muilwijk Ooms is een gift van € 1000 ontvangen.
Inmiddels is de nieuwe Tiralo besteld en zal de officiële ingebruikname aan het begin van het strandseizoen plaatsvinden.

Video is frans gesproken, maar de beelden zeggen genoeg
Ga naar de inhoud