Wassenaar – De Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) bezit naast een drietal Jutters, strandrolstoelen met de brede ballonbanden en een Wombat strandrollator met ballonbanden ook een “Tiralo”. Dat is een getrokken karretje met ballonbanden, waarin de persoon met een handicap plaatsneemt. Door de helper wordt deze Tiralo (tire à l’eau) naar de zee getrokken en verder tot in het water. Drijvers zorgen ervoor dat de persoon op het water meedeint met de golven.

Voor de meer sportieve gehandicapte is dit een onvergetelijke ervaring.

De Tiralo 2 wordt in Frankrijk geproduceerd door L’Ensoleillade. Dit is een stichting met een soort sociale werkplaats, waar ongeveer 80 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking werkzaam zijn.

Jammer genoeg zijn de drijvers van de Tiralo dit seizoen lek geraakt en niet meer te repareren. Om die reden zoekt de SGW één of meer sponsors die de stichting in staat kunnen stellen voor 2019 een nieuwe Tiralo aan te schaffen. Daarmee is een bedrag gemoeid van € 2.250 incl. BTW. Giften kunnen worden gestort op bankrekening NL32RABO0130205877 t.n.v. Stichting SGW. En het zou natuurlijk fantastisch zijn als we daarnaast nog een tweede exemplaar zouden kunnen aanschaffen .

Ga naar de inhoud