De Week van de Toegankelijkheid stond dit jaar in het teken van toegankelijk recreëren. Het thema was dan ook: ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’. Bij dit zeer brede thema valt te denken aan de toegankelijkheid van de horeca, monumenten, natuurgebieden, theaters en evenementen. Mensen met beperkingen hebben helaas nog vaak te maken met belemmeringen als ze hun vrije tijd naar eigen keuze willen invullen. Het bestuur van de Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) kent ieder jaar een Wassenaarse Toegankelijkheidsprijs toe aan een plaatselijk bedrijf of instelling die zich heeft onderscheiden op het geldende thema.

Mede gelet op de prachtige zomer en nazomer waarvan we dit jaar hebben kunnen genieten viel de keuze voor de prijs op de gebroeders Eric en Marc Westgeest. Deze exploitanten van het Parkeerterrein Zeelust aan de Wassenaarse Slag zorgen al jarenlang geheel vrijwillig voor de uitgifte en het onderhoud van de strandvoorzieningen van de SGW. Het voorzieningenpakket bestaat uit drie Jutters (duwrolstoelen met grote luchtbanden), een Wombat (rollator met grote luchtbanden) en een Tiralo (trekligstoel met ballonbanden, waarmee ook te water kan worden gegaan). Alle apparaten zijn ook dit jaar weer gratis en zeer intensief gebruikt door gehandicapte strandgangers.

De Wassenaarse Toegankelijkheidsprijs is een wisselprijs, bestaande uit een keramiekbord dat destijds beschikbaar is gesteld door Mieke van den Berg, oud bestuurslid van de Wamiva, de voorloper van de SGW. De prijs zal op vrijdag 2 november worden uitgereikt op de locatie van de prijswinnaars bij de strandrotonde aan de Wassenaarse Slag.

Geschreven door Herman de Bruijn 25 oktober 2018, gepubliceerd op Wassenaarders.nl

Ga naar de inhoud