Wassenaar – Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Op 6 november vond tijdens de vergadering van het Sociaal Kontakt Wassenaar de feestelijke lancering van de Ongehinderd app plaats. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Middels de gratis Ongehinderd App en website app.ongehinderd.nl kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden.

VN Verdrag, Agenda 22
Wethouder Bert Doorn: “Het initiatief om met Ongehinderd aan de slag te gaan kwam van raadslid Jan van Noort. Dit initiatief draagt bij aan Agenda 22, het VN Verdrag waarin staat dat alle gemeenten toegankelijk moeten worden zodat iedereen mee kan doen.”
Ongehinderd toetste met een keuringsteam de gemeentelijke gebouwen op toegankelijkheid. In de app en op de website is deze informatie vanaf nu terug te vinden.

Zelf bijdragen aan toegankelijkheid
Bert Doorn: “Een toegankelijk dorp maken we met elkaar. Ook inwoners kunnen zelf wat doen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van overhangend groen op het trottoir of het stallen van fietsen op een geleide-lijn. En natuurlijk door de app te downloaden en de favoriete plekken te beoordelen, kunnen inwoners een steentje bijdragen”. Ongehinderd roept samen met Stichting Gehandicapten Wassenaar en de Gemeente Wassenaar lokale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid.

Bron: Wassenaarders


Ga naar de inhoud