Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW motto: voor inclusie) organiseert op vrijdag 24 september om 16 uur voor de burgemeester, wethouders en raadsleden een rolstoel-tour door het winkelcentrum.  Hoe is het om zelf in een rolstoel te zitten en te winkelen of te genieten van een van de mooie restaurants? Dat kunnen zij zelf ervaren door in een rolstoel rond gereden te worden. 
Is de winkel toegankelijk, zijn er belemmeringen, zijn de winkelpaden breed genoeg, is er ergens een toilet? 
Een toegankelijk centrum voor iedereen, ook voor mensen met een beperking, daar zetten SGW, Federatie Wassenaarse Ouderenorganisaties, de ondernemers en de gemeente zich daar gezamenlijk voor in. Ook mensen met een beperking willen volwaardig mee kunnen doen. 

Rolstoeltour 24 september 2021

Een gastvrij winkelcentrum is er voor iedereen. Ook mensen met een beperking willen gewoon meedoen, maar dat is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. Het VN-verdrag Handicap geldt ook in Wassenaar.

Doel van de tour is dat u zich verplaatst in de huid van rolstoelgebruikers.

Programma:

16:00 u             Ontvangst bij (locatie nog niet bekend) en welkomstwoord door Ida Spelt, voorzitter SGW

16:15-16:45 u   Tour/ rondje met rolstoel via aangegeven route.

                        Ronde 1 Horeca centrum

                        Ronde 2 Luifelbaan

                        Ronde 3 Winkels Langstraat

Ronde 4 Horeca Langstraat

16:45-17:00 u   Terugkomst naar (locatie nog niet bekend)

17:00-17:30 u   Korte terugkoppeling per groep/ronde onder leiding van Ida Spelt en afsluitend woord door B&W. Nazit met een drankje. 

De ervaringen zullen we vastleggen en het verslag zal uitgereikt worden aan de deelnemers, B&W, gemeenteraad en ook aan de centrum manager om mee te nemen in de herontwikkeling van het centrum.

Ga naar de inhoud