Van 3-8- oktober werd de landelijke ‘Week van de Toegankelijkheid’ gehouden.
Tijdens deze week waren in verschillende gemeenten activiteiten om aandacht te vragen voor een verbetering van de toegankelijkheid, zodat ook mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen.
Het thema was dit jaar ‘Aan tafel’.

Bestuursleden van de SGW (Stichting Gehandicapten Wassenaar) hebben de vele Wassenaarse terrassen bekeken en beoordeeld. Daarbij is onder andere gekeken naar de toegankelijkheid van het terras, de bereikbaarheid van de wc met rolstoel of rollator, de aanwezigheid en bereikbaarheid van een gehandicaptentoilet en de hulpvaardigheid van de medewerkers.

8 oktober heeft de secretaris van de SGW, Marjolein Roorda van Eijsinga, de toegankelijkheidswisselprijs uitgereikt aan de heer J. Luiten van Van der Valk hotel Den Haag-Wassenaar, oftewel ‘De Bijhorst’.

Het terras bij De Bijhorst bleek het meest toegankelijk te zijn. En hoewel ook daar nog verbeteringen mogelijk zijn, heeft de SGW ervaren dat adviezen die worden gegeven vaak ook worden opgevolgd, zoals bijvoorbeeld het op ons verzoek aanbrengen van een elektrische deuropener aan het einde van de hellingbaan bij de entree.

De wisselprijs is een keramiekbord dat Mieke van den Berg (oud bestuurslid van Wamiva) in Leiden heeft laten maken door mensen met een verstandelijke beperking.

toegankelijkheid

Foto: Anton Overklift.

Ga naar de inhoud